Image Alt

Exposició perles d’Àfrica

May 25 2023 - May 25 2023

Exposició perles d’Àfrica

Date
  • May 25 2023 - May 25 2023

Location

Avui us diem bon dia amb un proverbi africà Akan. Sabeu en quines ocasions fan servir els membres d’aquesta comunitat africana aquesta expressió? Us animem a buscar-ne la seva interpretació.

Good beads do not make noise
Les perles bones no fan soroll
Las perles buenas no hacen ruido

És així com us volem convidar a la inauguració de la nova exposició Perles d’Àfrica que tindrà lloc a Colibantan, a Taste of Africa el proper 1 de juny a les 18:00.
A les anteriors exposicions hem conegut els antecedents històrics de les perles, hem viatjat amb elles i hem vist l’ús que en feien com a protecció davant el desconegut. Aquestes perles formen part d’un patrimoni que les dones han conservat i segueixen conservant per a la posterior transmissió a la seva descendència. Un viatge per la ruta de la seda que trobareu resumit en el catàleg editat en ocasió de la primera exposició Perles d’Àfrica on es poden veure les primeres cordes fetes amb llavors, ambre, fòssils, esquelet de serps, ágates Kitifes, cornalines de forat excèntric, perles fiancé, ulls de gat, murfies i collarets de bronze a la cera perduda entre d’altres.
En ocasió d’aquesta quarta exposició dedicada a les Perles d’Àfrica Pere Coll ens mostrarà una exquisida selecció de magnífiques perles de troc, perles venecianes que es remunten a l’any 1600 i fins el 1950: bodoms, cornalines, milefiore, perles rosseta o chevrons i d’altres meravelles en forma de perla de troc. Coneixerem els noms i les diverses tècniques utilitzades per a la seva fabricació i escoltarem anècdotes històriques que ens faran transportar en el temps.
A Colibantan, a Taste of Africa, ens agrada compartir aquestes tardes entranyables amb vosaltres.
Us animeu?
En acabar s’oferirà un petit refrigeri.
A reveure!